זרם האדריכלות המודרנית נולד במחצית הראשונה של המאה ה- 20 כחלק מהתגבשותו של בית ספר הבאוהאוס בגרמניה ובעקבות התפתחויות טכנולוגיות מרובות שחלו בתקופה זו לצד תופעה הולכת וגדלה של עיור, דבר שיצר צורך ביצירת פתרונות דיור. האדריכל ואלטר גרויפיוס היה זה שעמד בראש בית ספר הבאוהאוס, שהועתק ממקומו בשנת 1933 בעקבות עליית היטלר לשלטון.
אחד הרגעים המכוננים בהולדתו של זרם האדריכלות המודרנית היה באמצעות כתביו של האדריכל אדולף לוס, מחלוצי האדריכלות המודרנית, שפורסמו בספרו “דיבור לריק, למרות הכל” (1921), ובעיקר לאור מאמרו “קישוט הוא פשע”, בו יצא נגד עבודת הכפיים והקישוטים המיותרים, והדגיש כי הפונקציונליזם הוא החשוב ביותר ומבוצע על-ידי מכונה.
קל להבין שחלק מהתפתחותו של הזרם המודרני באדריכלות ובאמנות היה נעוץ במהפכה התעשייתית, שעודדה שימוש במכונה כקונטרסט לעבודת כפיים שהייתה מקובלת בסגנונות אדריכלות העבר הקודמים לאדריכלות המודרנית (ארנבו, בארוק, גותיקה וכיו”ב).
האדריכלים הבולטים בסגנון האדריכלות המודרנית הם: לודוויג מיס ואן-דר-רוהה, לה קורבוזיה, פרנק לויד רייט, לואי סאליבן. הם אלה שטבעו את עקרונות הסגנון המודרני באדריכלות, שמאפייניה העיקריים הם דחיית סגנונות העבר, ניקיון, עבודה ללא קישוטים, בנייה פשוטה, פונקציונליזם, שימוש בקווים נקיים, זוויות ישרות של 90 מעלות, מודולים קבועים שניתן ליצר במפעל ולהביאם לשטח, שימוש במכונות ככל הניתן חסכון בזמן יקר בבניה.
לואי סאליבן, מהאדריכלים הבולטים בזרם האדריכלות המודרנית, טבע את הביטוי “form follows function”. ביטוי זה מהווה תמצית הסגנון המודרני באדריכלות ומשמעותו שהפונקציה אמורה להתוות את הצורה ולא להיפך. הוא מבקש להתייחס לחומר, לרצונות ולתכונות הטבעיות שלו, הוא מפנה את תשומת ליבנו אל הלבנה ושואל מה היא רוצה להיות. כך החל השיח על החומר באדריכלות ומכאן התפתח הביטוי “האמת של החומר”. הבטון יכול להיות חשוף, הלבנה מוצגת לראווה, כל זה בתנאי שהחומר מתפקד בהתאם לתכונות הטבעיות שלו. ההתפתחות הטכנולוגית באותה תקופה, פיתוח הבטון והפלדה, הזכוכית, כל אלה גרמו לסגנון האדריכלות המודרנית להתפתח במאה ה- 20.
מאוחר יותר בהיסטוריה של האדריכלות המודרנית לוקח לודוויג מיס ואן-דר-רוהה את הסגנון המודרני וזורע בו זרעים שהיוו את המצע להתפתחות סגנון האדריכלות המינימליסטית. מיס ואן-דר-רוהה טובע את הביטוי “less is more”, ביטוי שהוביל לתגובות והדים רבים בתחום האדריכלות ואף לביטוי נגד של האדריכל רוברט ונטורי “less is bore”, המכוון אותנו לסגנון האדריכלות הפוסט-מודרני.
הסגנון המינימליסטי הוא למעשה פיתוח של הסגנון המודרני לקיצון של ניקיון עד סגפנות, התייחסות לחומר ודיוק חומרי וצורני ברמה גבוהה מאוד. זהו סגנון אדריכלי שנחשב קר ומנוכר. כאשר לקוחות מבקשים ממני לתכנון בסגנון מודרני אבל שהבית לא יהיה מוזיאון, אני יודעת שהם רוצים שאתכנן בית עם קווים נקיים אבל עם נגיעות חמימות ולא בסגנון המינימליסטי-קר.
עיצוב בית מודרני יתחיל כבר בתכנון המסות הראשוניות של המבנה. התייחסות לפתחים, חלונות ודלתות, שפה אדריכלית והתייחסות לסביבה. משרדנו עובד בשיטה של תכנון טוטאלי החל מחזיתות המבנה ועד עיצוב פנים ופריטי אמנות ברוח הסגנון העיצובי הנבחר. אם אתם מדמיינים את ביתכם שקט, קירות בהירים, בעיצוב נקי ומוקפד, ככל הנראה תהיו מעוניינים לתכנן את ביתכם בעיצוב מודרני.
במרוצת השנים הסגנון המודרני הפך להיות מאוד פופולארי ונחשב כיום בארץ כאחד הסגנונות המבוקשים ביותר לבניה. בסטודיו TZF נלווה אתכם החל משלב התכנון הראשוני ועד לתכנון הפרט האחרון בביתכם, נספק לכם לכל אורך הדרך מודלים תלת ממדיים והדמיות פוטוריאליסטיות כדי שתדעו בדיוק כיצד ייראה ביתכם.
בניית בית הוא לא דבר של מה בכך וטומן בחובו השקעה כספית, כנראה הגדולה ביותר בחייכם, לכן חשוב לא להתפשר על תכנון ולבחור באדריכלית שתיתן לכם מענה לאורך כל התהליך.