Project Description

תכנון קוטג' רמת אביב

תכנון קוטג’ ברמת אביב

הבית ממוקם בתל אביב. מדובר בתכנון מחדש של קוטג’ טורי בעל 2 קירות משותפים במבנה הכולל שישה קוטג’ים. בוצעה הרחבה לפי תב”ע ובהתאם לדרישות הסטטוטוריות של עיריית תל-אביב. לבית חזית הפונה אל הרחוב, שהינו למעשה שביל הולכי הרגל, ללא כניסה לכלי תחבורה. החזית כוללת מרפסת עמידה, חלונות חדרי הבית והממ”ד, גינה קדמית ודלת כניסה מזמינה ומעליה גגון. חזית זו סגורה יותר ומאפשרת פרטיות לבני הבית.

הבית בנוי בשלושה מפלסים ומתוכנן בסגנון אקלקטי התואם את אופי הלקוחות. מפלס הכניסה כולל מעלית העולה לקומה הראשונה ומאפשרת נגישות, ממ”ד לפי תקן פקע”ר (פיקוד העורף) מעודכן, מטבח רחב ידיים ומזמין בסגנון כפרי ובו משולבת יחידת קמין אנכי מידוף פתוח המשחרר את הארון כלפי אזור הכניסה ויוצר מראה אוורירי, פינת אוכל וסלון עם יציאה לגינה האחורית. המדרגות משלבות ריהוט אחסון חשוב פרקטי ומחולל בבית ויוצרות את החלל שירות אורחים. הלקוחות, אנשים מיוחדים, אספני ריהוט עתיק וייחודי.

פרטי ריהוט האספנות הייחודי של המשפחה שובצו בתכנון ממש כמו יהלומים במלאכת מחשבת. הלקוחה, אמנית, ועיצוב הבית כולל יצירות אומנות מרשימות שלה. מאחורי כל גוף תאורה סיפור משלו ואלה יחד בעלי ערך סנטימנטלי ללקוחות והפיחו בבית רוח חיים.

תכנון המטבח בסגנון כפרי כולל אזור עם ארונות גבוהים בשילוב עם מידוף פתוח. בארונות אלה שולבו להם: מיקרוגל, תנור אינטגרלי, מקרר, יחידות אחסון וחפצי נוי. משטח עבודה בצורת ר’ ובקצה משולב דלפק בגובה חצי בר עם רגלים מסוגננות. גווני המטבח הנבחרים- צבע שמנת בשילוב עץ גושני ונגיעות זכוכית ביחידה עליונה.

חומרים וצבעים: בפרקט גושני מסוג אלון מעניקה לבית תחושה מזמינה וביתית. המטבח רוצף באריח מצוייר הממסגר ותוחם את החלל. הסלון בגווני כחול עמוק ונגיעות פליז: החזרתיות של החומרים הללו באה לידי ביטוי גם בטקסטילים ווילונות, שטיחים, כריות (נוי) וגם באקססוריז.

החזית האחורית הפונה אל הגינה הפרטית, האינטימית,  שעוצבה בפתיחות ושילוב זכוכית שקופה. בקומת הקרקע ויטרינות רחבות ידיים הפונות אל הגינה האחורית. בקומה ראשונה מרפסת המקושרת אל סוויטת ההורים למנוחה ומצידה השני כמרפסת שירות המקושרת אל חדר העבודה. הגג מעלה את רומו לכיוון חזית זו, שם נחשפת קומת עליית הגג שלאורכה חלון צרפתי המשלב פינת ישיבה לקריאה וצפייה בנוף. החזיתות בגמר טיח בשילוב חלונות עשויים פלדת “קורטן”.

בקומה השנייה שתי סוויטות: סוויטת הורים המרכזית הכוללת אחסון נדיב: ארון גדול וחדר ארונות. לסוויטה זו חדר רחצה פרטי וחלל שינה ומגורים רחב ידיים. הסוויטה עוצבה בגוונים טבעיים קיר הדלתות בגוון “NUDE” פרקט עץ טבעי ויציאה למרפסת אינטימית מעוצבת ברכות עם טקסטילים נעימים ואווירה רומנטית. סוויטת מתבגר נוספת הכולל חדר מגורים וחדר רחצה צמוד. בקומה זו גם חדר עבודה קטן עם יציאה למרפסת.

עליית הגג נבנתה בהתאם לתקנות תכנית ג’1 , בה הוראות לגבי מגורים בגגות תל אביב. בקומה זו חלל טכני למערכות וחלל אופן ספייס עשיר המשמש למגורים. הסוויטה מעניקה תחושה של חלל שקט ומזמין מעוצב בגווני אדמה, שמנת, שילוב עץ וחומרים טבעיים. לאורכו של החלון ספסל ישיבה ובהמשך הספסל פינת עבודה המהווה חלקי אינטגרלי מהרהיט.

חלופות התכנון היו רבות ומגוונות עד שמצאנו את הפתרון הנכון המשקף בצורה הטובה ביותר את הלקוחות. בבואכם לבחור אדריכלית לבניית ביתכם בחרו במישהי שתבין אתכם, תדע לתקשר עמכם בצורה מיטבית, להבין את סגנון חייכם הצרכים ואהבות שלכם. כזו שתיתן מענה מלא לאורך כל תהליך הבניה משלב התכנון הראשוני, טיפול בהתרים נלווים בבניה עצמה. טלי זרחיה פרומוביץ אדריכלית הבית שלכם.

פרטי הפרויקט:

  • סוג: תכנון ועיצוב קוטג’ 
  • שטח: 250 מ”ר בנוי+ גינה קדמית ואחורית
  • עיר: תל-אביב

Comments

comments