Project Description

עיצוב דירת יוקרה בגבעתיים

הדירה ממוקמת בבניין ישן בקומה חמישית שהיא למעשה קומת הכניסה ושישית (גג). מדובר בתכנון מחדש ועיצוב פנים של הדירה כולה. אחד האתגרים הגדולים ביותר תכנון החלל המרכזי: סלון, מטבח, פינת אוכל וחלל המדרגות.מאחר ואין מדובר בהרחבה של קומת הגג (בחרנו לא להיכנס לנושא רישוי) מיקום מהלך המדרגות היה צריך להישאר במקומו ללא שינויים משמעותיים. היינו צריכים לעבוד ביעילות ולהתחיל את השיפוץ כמעט באופן מיידי.

תכנון אזור הכניסה לבית:
מהלך המדרגות מקביל אל קיר דלת הכניסה לבית. שלשת המדרגות הראשונות תוכננו כרהיט המלווה את קיר המדרגות משמש לנוי ואחסון חפצים. החל ממדרגה 4 המדרגות מרחפות ״קונזוליות״- בוקעות מתוך הקיר ״. אקט תכנוני זה יצר ניקיון ויזואלי, מראה קליל ואשליה של פתיחות כשנכנסים אל חלל הבית. המדרגות מצד אחד רתומות אל הקיר הנושא ומצד שני תלויות באמצעות ״מיתרים״ אל התקרה. לאורך הקיר מאחז יד ומתוך רהיט האחסון בוקע צמח במבוק המוסיף חום לדירה. הרהיט בגמר צבע אפוקסי לבן עם מדרכי עץ למדרגות הראשונות. המדרגות התלויות בגמר עץ אלון.

פינת האוכל והסלון:
בסמוך לדלת הכניסה פינת אוכל המשולבת גמר לבן ועץ אלון מעליה גוף תאורה תלוי ביבוא אישי מגרמניה המוסיף חמימות אל תוך חלל הבית. הסלון בפרופורציות מלבניות אל מול קיר טלויזיה מעוצב ובקצהו ספסל ישיבה תלוי ועליו כריות. הספסל מאזן את הפרופורציות המלבניות של הסלון, נתמך באמצעות טקסטיל: וילון, כריות ושמיכת טלויזיה ומשמש כתוספת מקומות ישיבה. בחפיפה אל הספסל ובניצב אליו עובר מזנון לאחסון מדיה שצבעו לבן ומעליו, בניתוק, מדף עץ אלון המפנה מקום ״נוגס״ בתוך הארון גבוה ושחור המשמש כבר משקאות. מעל תלויה הטלויזיה ומעליה מדפי ספרים נוספים בשפה של אלה שמתחתיהם. השטיח: יצירת אמנות בפני עצמה המשלבת את כל הגוונים בהם נעשו שימוש בעיצוב הסלון. ספה וכורסא בצבעים טבעיים נייטרליים ושולחנות סלון מעץ המהדהדות את החומר בחלל.

עיצוב המטבח:
המטבח מעוצב לפי אורח חייהם של הלקוחות. הוא מנותק במידה מסוימת מהסלון אך לא לחלוטין. המטבח בסגנון שבין מודרני-לכפרי. עשוי חזיתות לבנות ממוסגרות. משטח העבודה הינו שחור עם גידי זהב של חברת קיסר ומעליו חיפוי בריק בין לבן לאפור. החלון בלגי מותקן במישור החיצוני ובסמוך אליו יחידת מדפי עץ פתוחה בשילוב ברזל שחור ושתי מנורות תלויות בסגנון תעשייתי.

עיצוב סוויטת הורים:
סוויטת ההורים הורחבה כך שהיא משתרעת על שטחם של שני חדרים שינה מקוריים. החדר מעוצב על. בסיס חמים של: עץ, שמנת, נגיעות אפור ובז׳. מול דלת הכניסה מיטה זוגית ולצידה שני חלונות סימטריים. משמאל דלת אסם מעץ ככניסה אל חדר הרחצה. חדר הרחצה מחופה אריח דמוי בד בצבע בז׳, ארון נטילת הידיים עשוי עץ אלון ולו חלק עם מידוף פתוח. המקלחון רחב ידיים וכולל נישה וספסל ישיבה צף. מול חדר הרחצה חלל המשמש לארונות ופינת עבודה. מצד אחד ארון בגדים בגמר צבע אפוקסי ולו נישת עץ פתוחה המייצרת מראה אוורירי לחדר. ממול ארון נוסף ומשטח עבודה- פינת העבודה כאילו בוקעת מתוך הארון הקיים.החדר כולו פרקט עם נגיעות טקסטיל חמימות ופרטי אמנות הקשורים לחיי המשפחה.

חללים נוספים בקומת הכניסה:
בקומה זו חדר נוסף המשמש כחדר ילדים ומולו חדר רחצה כללי המעוצב בגווני: כחול, עץ ולבן. חדר רחצה זה כולל אמבטיה, מקלחון, ארון נטילת ידיים, אסלה וארון שירות למכונת כביסה, מייבש ומיון כביסה.

בקומת הגג:
חדר עבודה ולו אופי גברי; שחור דומיננטי עם נגיעות עור חום כהה ועץ.
שירותי אורחים מושקעים במיוחד בגווני ברונזה ושחור.
מרפסת גג רחבת ידיים המעניקה תחושת חופש, ומגיעה ״בילד אין״ עם חיוך וצחוק של ילדים (:

 

פרוייקטים נוספים בסגנון – 

פרטי הפרויקט:

  • סוג: תכנון ועיצוב דירת דופלקס
  • עיר: תל אביב
  • שטח: 150 מ”ר בנוי+ 75 מ”ר גג

Comments

comments