Project Description

תכנון ועיצוב בית פרטי- וילה

תכנון בית פרטי ביישוב סמוך לעיר רחובות

המגרש הנתון היה צר וארוך דבר שהיווה אתגר תכנוני לא קטן. מהרגע הראשון התאהבתי בפרופורציות וחשבתי איך להפוך את ה”חיסרון” ל”יתרון” לשם יצירת בית מיוחד בעל אופי ייחודי, בדיוק כמו הלקוחות. המגרש כולל גינה קדמית ובה בריכה ואזור מנוחה ושיזוף בשמש הישראליות הקופחת ואזור צינון עם מקלחת חוץ אקולוגית. שימוש בחומרים כמו עץ תרמי הדורש רמת טיפול ותחזוקה מינימלית ושורד את השמש הים תיכונית סייע ברמה הפרקטית וברמה השוטפת. תוכננה בריכה צרה וארוכה שלאורכה קיר ירוק ובו צמחיה טבעית ורטיקלית ומצדה השני קיר בריק אפור שלאורכו צמחיית במבוק גבוהה ומיטות שיזוף.

חזית הבית מינימליסטית כוללת חלונות עם פרופילים בלגים שחורים מרפסת שמש ופרגולה. הרצפות ממוסגרות פרופיל IPN מפלדה צבועה שחור ומשולבת קורות עץ גושני. אל הבריכה צופים  החלל המרכזי (הסלון בקומת הקרקע) ומרפסת חדר השינה המרכזי (סוויטת הורים). חזית הבית עשויה לוחות בטון מוחלק וקורות פלדה שההתיישנות שלהם יפה ואלגנטית. שימוש בחלונות צרים וארוכים ודלת אפס שחורה יוצרים מראה אלגנטי לבית. בחצר האחורית חלל אירוח ובו מטבחון חוץ- פינת ברביקיו, ישיבה לאורך בר ואחסון. שם משולב סלון חוץ מפנק. אל הבית נפתחת ויטרינת יציאה לחצר, הממ”ד פונה לחזית זו.

במפלס קומה ראשונה, קומת המגורים, שני חדרי שינה “סוויטות”, בהתאם לצרכי הלקוחות.  המפלסים מקושרים באמצעות מדרגות המובילות אל פינת משפחה אינטימית הכוללת פינת קריאה ומרפסת יציאה אל החוץ. חדר השינה המרכזי רחב ידיים, בחירת החומרים על טהרת המודרניזם: שימוש בבטון מוחלק, רצפת פרקט עץ גושני ונגיעות בצבע השחור. הכניסה לחדרי השינה בדלת אפס, דלת במישור הקיר. הושקעה מחשבה בפרטי נגרות אמן: ספריות ייחודיות, קירות מעוצבים, דלתות אפס ובמת השינה בשני חדרי השינה. חדר השינה המרכזי פונה אל מרפסת הצופה אל הבריכה המשמשת לשהייה ונוחה.

פרטי הפרויקט:

  • סוג: תכנון ועיצוב בית פרטי
  • שטח: 200 מ”ר בנוי+ 180 מ”ר גינה
  • עיר: יישוב בסמוך לער רחובות

Comments

comments