תכנון ועיצוב בית צמוד קרקע, ראש-העין

תכנון ועיצוב בית צמוד קרקע, ראש-העין2018-10-24T17:25:25+00:00

Project Description

הפרויקט ארך כשנתיים וכלל ליווי מלא מול החברה הקבלנית המבצעת החל משלב היסודות ועד שלב ההום סטיילינג. מדובר בבית פרטי “דו-משפחתי” הממוקם בשכונות החדשות של ראש העין. תהליך שינויי הדיירים התנהל בין סטודיו T.Z.F ובראשו האדריכלית טלי זרחיה פרומוביץ לבין מתאמת שינויי הדיירים מטעם החברה הקבלנית “קירת“. 

בבית קומת קרקע ובה חלל מרכזי הנפתח אל גינה המשתרעת על שטח של 230 מ”ר, קומה ראשונה הכוללת חדרי מגורים וקומת גג הכוללת יחידת מתבגר עם מרפסת גג רחבת ידיים. הירידה בגרם המדרגות מהחוץ אל דלת הכניסה של הבית חושפת גינה שהושקעה בה מחשבה תכנונית הכוללת אזורי גינון, גינת ירק ותבלינים, אזור בר וברביקיו, משטח מרוצף המשמש לאירוח וג’קוזי. הבית מייצג עיצוב פנים מודרני לרוב: שימוש בקווים ישרים, שקט וניקיון ויזואלי. הצבעוניות שנבחרה לקומת הכניסה של הבית: שחור, לבן עם נגיעות חמימות של עץ וגווני הצהוב. עיצוב החלל המרכזי מהווה עדות לכך שעיצוב מודרני יכול להיות חמים ושמח.  

תכנון מפלס הכניסה: קומת הקרקע כוללת שטח בנוי של כ-90 מ”ר חלל חיצוני המקדם את דלת הכניסה שתוכנן בקפידה וכולל ספסל ישיבה ואחסון, צמחיה ושטח מרוצף. אל מול דלת הכניסה הותקן ארון שירות המקדם את פני הבאים בברכת “Welcome Home” כיתוב המייצג את המשפחה החמה המתגוררת בבית. המטבח ממוקם אל מול גרם המדרגות שהפך אלמנט מקשר בין קומת הקרקע אל קומות החדרים. המטבח כולל אי ובו מקומות ישיבה לכל בני המשפחה, אזור ה”גבוהים” במטבח ויחידות האחסון תוכננו בצבע לבן מט. משטחי העבודה חופו ב”דקטון” שחור דגם “סיריוס” מבית קוסנטינו, האי עשוי פורניר אלון- שילוב בין שלשה חומרים המהווים בסיס עיצוב לכלל קומת הכניסה. הסלון פתוח אל הגינה רחבת הידיים וכולל קיר טלויזיה, מזנון מדיה ולצידו פינת אוכל עגולה. החלל המרכזי מעוצב בסגנון מודרני עם נגיעות פריטים אתניים יחודיים ברמת ההלבשה של הבית (הום סטיילינג). בקומת הקרקע נבנה גם הממ”ד המשמש חדר משחקים ושירותי אורחים. שירותי האורחים צופו אריח בטון “קרשים” הנגרות מעץ אלון מבוקע – שילוב חגיגי ומזמין.

תכנון קומה ראשונה- קומת המגורים: מגרם המדרגות המקשר בין המפלסים השונים של הבית יורדים גופי תאורה תלויים מהתקרה המקשרים בין הקומות השונות בקיר הפודסט עוצב קיר תמונות משפחתיות. הקומה הראשונה מתאפיינת בפרקט בגוון אלון מבוקע, בחמימות ובצבעוניות המאפיינת את בני הבית. בקומה זו שלשה חדרי ילדים, סוויטת הורים הכוללת חדר רחצה, חדר רחצה כללי ומסדרון רחב ומואר המעניק תחושת פתיחות בסמוך לחדרי בני המשפחה. אחת ההשקעות המשמעותיות בעיצוב הפנים בבית זה היא ברמת פרטי הנגרות. פרטי נגרות אמן מככבים בבית לא רק בקומת הכניסה אלא גם במפלס המגורים ובחדרי הבית השונים הם אלה המעניקים להם את אופיים הייחודי. סוויטת ההורים כוללת ארון בגדים משולב טלוויזיה, חדר ארונות וחדר רחצה מפנק. חדרי הילדים מאופיינים בארונות בגדים משולבים נישה מעץ אלון מבוקע ובצביעה מקורית של קירות כל חדר המאפיינת כל ילד המתגורר בחדר. חדר הרחצה הכללי לבש קיר “של שמחה” בצבעי פסטל בשילוב צבעים שקים וניטרליים: לבן ואפור. 

תכנון קומת הגג- חדר מתבגר: הקומה העליונה “קומת הגג” תוכננה כקומה עתידית לילד מתבגר וכרגע כיחידה נפרדת לאירוח. היחידה כוללת חדר שינה, חדר רחצה צמוד ויציאה למרפסת גג.

פרטי הפרויקט:

  • סוג: תכנון ועיצוב צמוד קרקע
  • שטח: 210 מ”ר בנוי + 230 מ”ר גינה
  • עיר: ראש-העין
  • צלם סטילס: עידו אדן
  • צלם וידאו: דימה יופה

Comments

comments


חיפשתם אותי?
זמינה עבורכם בקישורים שמופיעים כאן בהמשך,
לבנתיים, אתם מוזמנים לפרגן לי קצת כאן: (אנא מלאו גם את הכוכבים וגם את הטקסט, אשמח מאד ל- 5 כוכבים)

Social Media

מחפשים אותי?