Project Description

פרויקט תכנון מתחם רמת ורבורג הינו פרוייקט שהוגש במסגרת תחרות פומבית מטעם עמותת האדריכלים ועיריית ירושלים וזכה במקום השלישי והמכובד
האתר המתפקד כיום כ”מובלעת חניה” בשכונת קרית היובל עתיד להיות פנינה שתשלב מגורים, תרבות וערכים בשכונה הירושלמית. רחוב רבינוביץ המהווה ציר ראשי בשכונה, יהפוך כניסה משמעותית למתחם כשמפלס הרחבה המרכזית יתאפס עם מפלס רחוב זה. אקט תכנוני הטומן בחובו הזדמנויות יוצאות דופן. באמצעות הורדת מפלס הפרויקט ויצירת קומה חפורה בעלת דפנות של מסחר, ציבור ומגורים תתאפשר פעילות חברתית וקהילתית על בסיס יומיומי. בנוסף, יווצרו מבטים ייחודיים שיתרמו לאווריריות המתחם. הרחבה המרכזית תכלול פעילויות שוקקות חיים: מתקני שעשועים לילדים, מתקני כושר, אזורי מנוחה, משטחי פעילות, בריכה אקולוגית ומבני הצללה. הכניסה אל הפרויקט מרחוב רבינוביץ הן להולכי רגל והן באמצעות רכב אל החניון התת קרקעי או אל החניון במפלס הקרקע. מפלס הגשר יאפשר תנועת הולכי רגל ורוכבי אופניים.  

המסה הרדיאלית – דרומית תבקע ממפלס הרחבה המרכזית, במסה זו ימוקמו מעונות חיילים בודדים ומעונות דוקטורנטים עם משפחות. לכל מקבץ יחידות דיור חללים משותפים: מטבחון, חדר אוכל, חלל אירוח וחלל לימוד. לכלל היחידות במבנה חלל משותף ורחב ידיים שיהווה סלון משותף בו ניתן לקרוא, ללמוד, לארח וליהנות מזמן איכות. הפונקציות הציבורית במסה זו יובחנו בשפה אדריכלית משלהן, כשהן בולטות מהחזית וצבען שונה. חזיתות המבנה עשויות מודולים חזרתיים מאלומיונים בשילוב מילואות אטומות ושקופות שיבחינו בין הציבורי לפרטי. חתך המבנה פונה בחלקו אל מפלס הרחבה ובחלקו השני אל מפלס גן הבוסתן. גן הבוסתן ייצר מעבר נעים בין המבנים הקיימים לחדשים וישמור על הציביון הפסטורלי של צמודי הקרקע. 

המסה הצפונית, החלק התמיר של הפרויקט, עשויה אלמנטים מתועשים טרומיים “פריקסטים” עליהם חיפוי אבן ירושלמית בהירה. המבנה יכלול לובי מרכזי המוביל אל המכינה הקדם צבאית ואל מבנה הציבור (המסה המערבית).  בחלקו העליון של המבנה דיור בר השגה (בפרויקט מנעד רחב של טיפוסי מגורים הנארזים במסות שונות). במרכז המבנה יפער חלל ובו גן תלוי ורחבת כניסה אל אולם הכנסים המרכזי.  

המסה המערבית, מסה “מגשרת”, תהווה מחבר בין המבנה הדרומי לצפוני באמצעות שני גנים: הגן התלוי המוביל אל אולם הכנסים המרכזי והגג הירוק המוביל אל הקפיטריה. הגג הירוק יאפשר חוויה של טיול במתחם. באמצעות מסה זו תשוחרר הקרקע לטובת הציבור ויווצר מבט פתוח אל הרחבה ואל סביבת הפרויקט. הפרויקט תוכנן בשיתוף עם מעצבת הפנים שירן סופר שבתאי.

מידע נוסף שיעניין אתכם:

תכנון קונסבטוריון במבשרת ציון

תכנון מבני ציבור

בכל שאלה, בקשה או ייעוץ אהיה כאן בשבילכם התקשרו אלי 0528408755 או צרו קשר באמצעות הטופס באתר. טלי זרחיה פרומוביץ אדריכלית הבית שלכם.

פרטי הפרויקט:

  • מגורים, מכינה קדם צבאים, מבנה ציבור
  • סוג: תכנון קומפלקס
  • עיר: ירושלים
  • שטח: 13,500 מ”ר

Comments

comments