Project Description

תכנון מרכז קהילתי

תיאור הפרויקט

חיבור למקום וניתוח אורבני:

קונסבטוריון, מרכז מוסיקה הוא מקום מפגש בין יוצרים, אולם, מעבר לזה, מהווה מקום המחבר בין מוסיקה לקהילה. חיבור המוסיקה לקהילה מתחיל בחיבור המבנה למאפיינים האורבניים הקיימים: במגמה לחיזוק ציר “רחוב הראל” המאופיין באינטנסיביות מבחינת מבני ציבור, תרבות ופנאי, המבנה בחזיתו הצפון מערבית נותן דופן לינארית המשכית כלפי הציר. בחזית זאת נמצאת גם הכניסה המרכזית למבנה בעלת קיר מסך שקוף ומתוך אטריום רחב ידיים הממסגר את נוף הרי ירושלים ויוצר הצצה נופית וסקרנות כלפי המבנה וכמובן, כלפי המוסיקה. בסמוך לכניסה ממוקם בית קפה המשרת את באי הקונסרבטוריון בפרט ואת האוכלוסייה המקומית בכלל. הפרויקט תוכנן בשיתוף עם אדריכל טל פרידמן והוצע במסגרת תחרות פומבית מטעם עמותת האדריכלים.

חזית הדרום מזרחית פותחת מבט לנוף הרי ירושלים וכוללת ויטרינה שקופה בצורת אליפסה, צורניות זו “נשפכת” אל חוץ המבנה בפיתוח השטח ומאופיינת בטרסות יורדות, עם השיפוע הטבעי של הקרקע. זהו למעשה הגן המסתיים במבט אל המצוק, המעניק תחושת ריחוף וכולל מבטים יפיפיים לנוף. הגן כולל מדרגות ורמפות מונגשות לשימוש רחב של האוכלוסייה ועם זאת לשימוש הקונסרבטוריון, ללמידה משותפת, שהייה באוויר הפתוח ומפגש חברתי. דמיינו לכם ילד מנגן בכינור ממש לפני השיעור שלו והורים שבאו לבקר בגן הפתוח עם ילדם- זהו אחד המפגשים שהמבנה מעודד.

תכנון קונסבטוריון- המבנה: 

מבואת הכניסה מחלקת את המבנה לשתי “אונות”: אונה דרום מערבית, הכוללת את החלק הציבורי וכוללת אודיטוריום עם 220 מושבים ובית קפה במפלס רחבת הכניסה. האונה השנייה, הצפון מזרחית, כוללת את אזורי הלימוד והאולמות השונים. בסמוך למבואה ממוקם אזור המנהלה, כך שלמעשה ניתן לאפשר שליטה ובקרה בין אזור הפעילות הלימודי לבין האזור הציבורי.

אל תוך המפלס המרכזי של האודיטוריום נפתח גשר המהווה “יציע” צידי לאולם וממנו נפתחת דלת יציאה (נוספת לאלו שבקומת הקרקע) אל תוך טרסות ה”תלויות” על גג המבנה. אזור זה מהווה מקום שהייה ומפגש. החניה התפעולית במפלס הקרקע סמוכה לאגף האודיטוריום וסמוכה לכניסות התפעולית של: בית הקפה, האולם ואחורי הבמה.

חדרי המזכירות ממוקמים מול חלל המבואה המרכזית. באגף השני במפלס הקרקע ממוקמים חדרי הנגינה, חדרי הרוק ואולמות התזמורת והמקהלה אלה ועוד מאורגנים סביב פטיו פתוח לשמיים. בקומה הראשונה ממוקמים חדרי הלימוד, ספריית האזנה ועוד לצד חדר מחול, מלתחות ומזכירות מחול כל אלה מקושרים בדלת יציאה למפלס הגג הכולל טרסות משותפות לשני האגפים. 

 

פרטי הפרויקט:

  • סוג: תכנון מרכז מוסיקה
  • שטח: 1650 מ”ר
  • ישוב: מבשרת ציון

 

Comments

comments