מיהו אדריכל?
אדריכל הוא מקצוען שמתמחה בתכנון, עיצוב ובניית מבנים ומרכיבים ארכיטקטוניים. אדריכלים מתעסקים בשפה ובסימבולים ארכיטקטוניים, בתכנון מבנים, ובגיוס וניהול צוותים שונים. הם עובדים יחד עם הלקוחות שלהם,
אדריכל הוא מקצוען שמתמחה בתכנון, עיצוב ובניית מבנים ומרכיבים ארכיטקטוניים. תפקידו של האדריכל הוא למצוא פתרונות יצירתיים ופונקציונליים לצרכי הלקוחות שלו, בתוך הגבולות החוקיים והתקנים המקומיים.
אדריכל הוא מקצוען שמתמחה בתכנון, עיצוב ובניית מבנים ומרכיבים ארכיטקטוניים. הוא עובד בשיתוף עם הלקוחות שלו כדי ליישם את רעיונותיהם ותחזיותיהם לתכנון המבנה, תוך חשיבה על המראה החיצוני והפנימי של המבנה, על הפונקציות המבניות והחלוקה הפנימית שלו. האדריכל משתמש בידע טכני, יכולות יצירתיות וידע בתחום הסביבה והתכנון העירוני כדי ליצור מבנים ייחודיים ויפים.
בישראל, עיסוק במקצוע האדריכלות מורה על ידי חוק האדריכלים משנת 1979. חוק זה מגדיר את תחום העיסוק של האדריכל והדרכתו, וכן קובע את דרכי רישום האדריכלים.
לרישום כאדריכל בישראל נדרש סיום השכלה אקדמית בתחום האדריכלות
מהי בנייה רוויה?
מהי בנייה רוויה? היכן מופיעה בנייה רוויה ומהם המאפיינים התכנוניים להם נדרשים אדריכלי הפרויקטים השונים בתחום הבנייה הרוויה? על כך ועוד בשורות שלפניכם
מהי בנייה רוויה?
על פי משרד השיכון והבינוי, בנייה רוויה הינה בנייה בצפיפות של 4 יחידות דיור לכל דונם, כאשר רמ”י, הרשות למקרקעי ישראל, מגדירה את הבנייה הרוויה כמבני מגורים משותפים בעלי 2 קומות ולפחות 4 יחידות דיור.
היכן מופיעה בנייה רוויה?
בנייה רוויה הידועה גם כבנייה לגובה, מופיעה בעיקר בשכונות חדשות המתוכננות להיבנות בשולי הערים במסגרת הליכי תכנון ערים ו/או במרכזי הערים בהם מוקמים מבני מגורים במסגרת פרויקטים שונים כגון: הקמת מבני מגורים בודדים על גבי מגרש פתוח, בניה במסגרת הליכי התחדשות עירונית (תכניות פינוי בינוי), הקמת מגדלי יוקרה וכדומה.
מאפייני הבנייה הרוויה
בנייה רוויה המיושמת בעיקר לצרכי בניית בנייני מגורים, מתאפיינת במספר פרמטרים תכנוניים עיקריים הכוללים ביו היתר את תכונות הבניין המיועד לבנייה ולמגורים, מיקום הפרויקט ותכונות אתר הבנייה. פרמטרים אלו נועדו למעשה להגדיר את המאפיינים התכנוניים להם יידרש אדריכל הפרויקט בעת תכנון הפרויקט, כאשר חלק מההיבטים התכנוניים כוללים בין היתר היבטים תכנוניים בכל הנוגע להליכי תכנון אורבני ושכונות מגורים חדשות או מתחדשות, תכנון שטחי ציבור המיועדים לשרת את כלל אוכלוסיית דיירי המבנה, תכנון הליכי תחזוקת מבנים הנכללים בפרויקט וכדומה.
ההשפעה על הסביבה:
שימוש בחומרים ירוקים שידידותיים לסביבה
השפעה ויזואלית על תחושת הולך הרגל ברחוב ולא רק על דיירי הבניין
השפעה רחבה מהשפעה על לקוח בודד
השפעה על המרחב העירוני: הרחוב הסביבה