אדריכלים בקרבתי

האדריכל הוא בעל המקצוע הראשי של הפרויקט. עליו להיות מודע למתרחש בשטח ובמידת הצורך למצוא פתרונות יצירתיים ומיטבים לאתגרים העומדים בפנינו.

עבודתו של האדריכל כוללת שיתוף פעולה מלא עם מפקח הבנייה ומנהל הפרויקט בשטח, עבודה שותפת מול הספקים והיועצים השונים וזאת במטרה שהפרויקט יבנה לשביעות רצון הלקוח ועפ”י תכנון אדריכלי מדויק. לאחר שהחלטתם לצאת לדרך ולממש את הפרויקט, חשוב למצוא אדריכל אחראי שילווה את התהליך.

יש חשיבות בבחירת אדריכל שלו קרבה גאוגרפית לפרויקט. בכל מקום נדרשת התנהלות שוטפת מול הרשת המקומית. חשוב לבחור אדריכל שמכיר את הרשות המקומית והמדיניות שלה ויגיש היתר בכפוף אליה. כמו כן יוכל להיות זמין יותר למענה דילמות דחופות לעיתים גם בשטח (בעיקר במהלך הבניה).שכר הטרחה של האדריכל ייגזר בין היתר גם בהתאם לקרבה הגאוגרפית. הוצאות כספיות עבור דלק לאזור, עלות הקדשת וזמן התניידות.

פרמטר חשוב נוסף לבחירת אדריכל הוא המלצות: חברים, קרובים, משפחה בסביבת אזור הפרויקט. נברר לגבי הזמינות של האדריכל, נבחן האם הוא היה קשוב לצרכי הלקוח, האם יש לו מעוף ורעיונות יצירתיים לדילמות השונות, כיצד הידע המקצועי שלו בא לידי ביטוי בתכנון ובשטח וכי”וב. אם אינכם מכירים את האדריכל באופן אישי מקובל לבקש המלצות מלקוחותיו שבנו עמו פרויקטים פרויקטים דומים,  לבקר בפרויקטים שהאדריכל תיכנן או לחפש ביקורות או המלצות שנכתבו באינטרנט.

במידה ומדובר על פרויקט של בניית בית פרטי, ניתן לסייר באזור בו נרכשה הקרקע ולהתעניין אצל משפחות של בתים שמצאו חן בעינכם ולבדוק לגבי האדריכל.

מומלץ לבדוק לגבי ההכשרה, ההסמכה ורשיונו של האדריכל. אדריכל רשוי למד לימודי אדריכלות, עבר סטאז’ מקצועי בן 3 שנים ומבחן מטעם רשם האדריכלים והמהנדסים, כלומר הוא בעל רשיון לעסוק באדריכלות מטעם היחידה לרישום מהנדסים ואדריכלים. תוכלו לברר על כך גם באופן עצמאי דרך שאילתא מתאימהבאתר רשם האדריכלים והמהנדסים.

יש לבצע אבחנה בין הסמכויות המקצועיות של אדריכל רשוי לבין היכולות של אנשי מקצוע שחופפים לו כמו: מעצב פנים, הנדסאי אדריכלות.

ניתן לעיין בתיק העבודות של האדריכל באופן מקוון ולהתרשם מפרויקטים השונים.

מידע שעוזר להבין מה תחום ההתמחות שלו, הוותק המקצועי והסגנון המייחד אותו והאם זה תואם את הסגנון שלנו.

לאחר סינון חשוב לקיים פגישת היכרות עם האדריכל להבין את הכימיה ולעשות תיאום ציפיות. מומלץ להגיע לפגישה מוכנים עם חומרים (מפת מדידה, גוש חלקה, תצלומים מהשטח וכתובת) ולהכין רשימת שאלות אם יש. שיח פתוח ותקשורת זורמת יבטיחו שיתוף פעולה  גם בתהליך עצמו- אנחנו צריכים להרגיש ביטחון. חשוב שנרגיש בנוח לשוחח ולשתף בלבטים, לשקף את הרצונות והחלומות שלנו.

לאחר פגישת ההיכרות הראשונית, האדריכל יעביר הצעת מחיר לליווי הפרויקט. רצוי שההצעה תכלול ליווי מלא משלב התכנון הראשוני ועד עיצוב פנים. אדריכל מקצועי בעל מוניטין גבוה לרוב יגבה יותר כסף  על ביצוע העבודות בהשוואה לאדריכל עם נסיון מועט בתחום. חשוב לזכור: עדיף לשלם פעם אחת ולייצר יציבות לתהליך כולו מאשר להתחיל בתהליך עם האדם הלא נכון. הזול לעיתים עולה ביוקר ולכן לא כדאי להתפתות להצעה הזולה אלא להצעה הבטוחה ולהקשיב לאינטואיציה.

לסיכום,

אדריכל טוב הוא כזה שיאיר את תשומת הלב לפרטים קריטיים, ישאל שאלות נכונות וימצא פתרונות מקוריים לבעיות השונות בהתאם לרצונות הלקוח. בחירת האדריכל היא החלטה חשובה ויש להתייחס אליה בכובד ראש. יש לשקלל את הפרמטרים השונים לכדי בחירת האדריכל לפרויקט. שיהיה לנו בהצלחה!

פוסטים אחרונים