עיצוב פנים דופלקס, תל-אביב

עיצוב פנים דופלקס, תל-אביב2018-05-16T16:41:08+00:00

Project Description

תחילת תכנון וגיבוש פרוגרמה:

בפגישת ההיכרות עם הלקוחות ודירת הדופלקס נתגלתה דירה ישנה ולא מעוצבת. התכנון של הדירה היה “קבלני” לפי הספר: במפלס הכניסה מטבח, סלון וחדרי ילדים ובמפלס הגג סוויטת הורים. יחד עם הלקוחות גיבשנו פרוגרמה מעניינת של “דירה הפוכה” חדרי ילדים וסוויטת הורים במפלס הקרקע וחלל אירוח מרשים הכולל: מטבח, סלון ופינת אוכל בקומת הגג המשקיפה לנוף תל- אביבי טיפוסי. כבר בפגישת התכנון הראשונה הבנתי את קווי המתווה של התכנון שנבעו מאופיים של הלקוחות: אהבה למוסיקה, חינוך טוב, משיכה לסגנון מודרני ולקווים נקיים עם אופי דומיננטי. הבנתי את אופיים ועיסוקם של הדיירים והתחלתי לעבד את המידע לכדי סקיצות ראשוניות וכך התחלתי תכנון אדריכלי לבית פרטי.

בין חזון למציאות- תכנון הדירה:

התכנון הראשוני של עיצוב פנים הבית מתח את הגבולות בין המצב הקיים למצב המוצע, כל סנטימטר היה חשוב במטרה לייצר תחושה של חלל מרווח ורחב ידיים. המדרגות עברו שיפוץ אינטנסיבי, הקוסטרוקציה נצבעה, מדרכי העץ הוחלפו ותוכנן מעקה חדש. הקיר מאחורה המדרגות נהרס ונבנה בהרחקה של כ-90 ס”מ מהמדרגות, במקומו הותקנה מחיצת זכוכית חדשה. תכנון התאורה המדרגות יצרו עומק לבית וכניסה מכובדת לדירה. מימין לקיר החדרים הלבן המייצר “א-חומריות” נבנתה קוביית “בטון אדריכלי” המשמשת נישה לטלויזיה ומדיה לחלל סלון הילדים מחד ומאידך כחדר ארונות לסוויטת ההורים. סלון הילדים הופך את חלל הכניסה גדול ומזמין יותר וכולל פינת קריאה על עדן החלון, אזור ישיבה ומטבחון קטן. 

סוויטת ההורים עוצבה בגווני שחור, לבן, בטון ועץ אלון מבוקע ומייצגת ניצול מקסימלי של החלל. חדר הרחצה שקוף ויוצר אשליית מרחב לחדר, הוא כולל מקלחון ובו מערכת אינסטלציה המשלבת ג’טים, ראש גשם ומזלף יד לצד ספסל מרחף. הרהיט החוצץ בין השירותים למקלחון הוא כיור נטילת הידיים הנגיש משני חלקי חדר הרחצה.  חדרי הילדים תוכננו בקפידה החל מתכנון מערכת החשמל והתקשורת ועד נגרות אמן שיוצרה בהזמנה אישית עבור כל ילד בבית ובהתאם לחלל חדרו. חדר הרחצה הכללי נותר בגודלו המקורי אך עבר מהפך: החל מתכנון מרחבי השימוש שלו ועד העיצוב ששיווה לו מראה יוקרתי. 

  • צפו בכל הפרוייקטים של טלי זרחיה פרומוביץ – אדריכלות ועיצוב פנים

תכנון קומת הגג – חלל האירוח:

ברגע שעולים במעלה המדרגות נחשף חלל רחב ידיים ופתוח שכולו מיועד אך ורק לאירוח. כל הפריטים בחל זה החל מהמטבח, החלונות ועד הספה והשולחנו יוצרו בהזמנה אישית ומהווים פריטים “one off” חד פעמיים לתכנון הדירה הספציפי הזה. המטבח מתאפיין במשטח עבודה ארוך מקצה לקצה הכולל בר פנימי עם חלון קיוסק שנפתח החוצה ומאפשר ישיבה בבר חיצוני. מעל הבר החיצוני סוכת גפנים ואדנית מטפסים ירוקה. על משטח העבודה חלון “Bay” מבלגי מאפשר עומק משטח עבודה גדול יותר. בקיר הגבוהים מקרר אינטגרלי, תנור, מיקרו ומכונת קפה. האי משמש לאזור שירות וכולל אחסון הוא מהווה חוצץ בין פיר המדרגות למפלס הדירה העליון. הסלון כולל מערכת אודיו וידאו משוכללת ופטיפון לאוהבי המוסיקה כל המערכת נשלטת באמצעות אפליקציה מרחוק דבר המאפשר הנאה מחוויה שלמה ואיכותית. מחוץ לסלון אדנית מעץ “דק” ובה במבוקים גבוהים, זו יורדת למפלס הרצפה עולה חזרה ומייצרת מקלחון חוץ ואזור שיכשוך לימות הקיץ החמים. 

משרדנו T.Z.F – עיצוב פנים ואדריכלות מספק תכנון אדריכלי רחב היקף החל משלב מחקר וגיבוש פרוגרמה רעיונית הכולל. צרו איתנו קשר עוד היום לתיאום פגישה!

פרטי הפרויקט:

  • סוג: עיצוב פנים דופלקס
  • שטח: 140 מ”ר בנוי + גג
  • עיר: תל-אביב
  • צלם סטילס: עידו אדן
  • צלם וידאו: אלי קליין

תמונות של הדופלקס לפני השיפוץ:

מבט אל גרם המדרגות הישן
מבט אל חדר הרחצה הישן
מבט אל גרם המדרגות הישן
מבט על המטבח הישן במפלס הכניסה לדירה

Comments

comments


חיפשתם אותי?
זמינה עבורכם בקישורים שמופיעים כאן בהמשך,
לבנתיים, אתם מוזמנים לפרגן לי קצת כאן: (אנא מלאו גם את הכוכבים וגם את הטקסט, אשמח מאד ל- 5 כוכבים)

Social Media

מחפשים אותי?